Hönsfobi

Gymnasiearbete

Vi har börjat!!!!

Publicerad 2016-11-10 13:38:29 i Allmänt,

Vi hämtade äggen i tisdagskväll från Sunderbyn och fick två olika hönsraser, dvärgägg och hedemora höns. Liza fick ta hem äggen och lägga dem i viloläge och sen paketerade hon in dem så att de skulle klara frakten till skolan på onsdagsmorgonen. Sen satte vi igång maskinen på morgonen och la in äggen på eftermiddagen kring 17:00. 
 
Dock märkte vi några problem med äggkläckarmaskinen, på hemsidan står det att det är en halvautomatisk modell som kommer vända äggen 1 gång per dygn själv. Men vi märkte nu att våran inte gör det, utan vi har en manuell kläckare vilket innebär att vi måste vända äggen två gånger per dygn själva! Detta kändes lite tråkigt för oss men vi har löst det genom att på helgerna så kommer Liza till skolan på morgonen och vänder äggen och på kvällarna kommer jag hit och gör det.
 
Ett annat problem som uppstått är termometern vi använder, eftersom att det är väldigt viktigt att ha rätt temperatur i kläckaren (inte för varmt eller för kallt) så har det ställt till lite för oss för att vår termometer tydligen mäter i fahrenheit. Detta gör det svårare för oss att veta att temperaturen är rätt, för det är väldigt viktigt att inte den är under 36 grader och över 38. Det enda vi får ut av termometern är ett sträck där det står 100 fahrenheit på vilket gör det svårt. Men vi har använt oss av internet och läst att 100 fahrenheit är ungefär 37.7 grader och eftersom att det ska ligga kring 37,5 så är det lite lättare att bedöma. 
 
Det känns jätte spännande men samtidigt väldigt nervöst, vi har följt alla instruktioner innan vi satte in äggen i kläckaren men eftersom vi fått lite problem på vägen så ser vi verkligen framemot tisdag nästa vecka då vi ska belysa äggen och kolla om alla embryon utvcklats och lever eller om de dött. 
// Wafaa
 

Kommentarer

Postat av: Kungen

Publicerad 2016-11-11 13:44:25

Spännande att se hur det utvecklas. Ni har ju löst era problem lysande!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela